Galileiho teplomer - 18 cm
search
  • Galileiho teplomer - 18 cm
  • Galileiho teplomer - 18 cm
  • Galileiho teplomer - 18 cm

Galileiho teplomer - 18 cm

20,90 €
S DPH

Kvapalinový teplomer - 18 cm

Množstvo
Skladom

 

Možnosť vrátiť tovar bezplatne do 14 dní

Exkluzívny kvapalinový teplomer Galileo, 4 guličiek s teplotou odstupňovanou po 2°C v rozsahu od 18 °C do 26°C. Mini prevedenie, mix farieb, zlaté číslice.

Teplotný rozsah +18°C do +24°C
Farba guličiek mix color
Počet guličiek 4
Materiál sklo
Výška 180 mm
Hmotnosť 180 g

Teplomer Galileo pracuje na jednoduchých fyzikálnych zákonoch (Archimedov zákon a teplotná rozťažnosť kvapalín). Teleso, ktoré sa nachádza v kvapaline v rovnovážnom stave - vznáša sa, klesne pri zvýšení teploty nadol, v dôsledku poklesu hustoty kvapaliny. Pri ochladení hustota kvapaliny vzrastie, preto teleso postupne vypláva nahor. Teplotu odčítate s platničky telesa, vznášajúceho sa uprostred valca naplneného kvapalinou. Ak sa v strede valca nevznáša žiadne teleso, leží teplota medzi hodnotou najnižšieho telesa z telies, ktoré sú hore a najvyžšieho telesa z telies, ktoré sú dole. I

Upozornenie: Aby bola zachovaná presnosť merania teploty, umiestnite teplomer tak, aby nebol vystavený pôsobeniu priameho slnečného svetla, alebo iných tepelných zdrojov.

 

POZOR: kvapalina je horľavá. Preto teplomer neotvárajte a nevystavujte otvorenému ohňu. Vytečenú kvapalinu zotrite suchou handrou a miestnosť aj handru dobre vyvetrajte.

Bartl GmbH
R112192
4 položky
Komentáre (0)
Na tento produkt momentálne nie je pridaná žiadna recenzia.